Over Nicole Oerlemans

Over Vis In Het Water

Nicole Oerlemans is eigenaar en initiatiefnemer van Vis In Het Water Theater

Sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met dans en theater. Als kind volgde ik balletles, als tiener had ik een “eigen dansgroepje” waarmee weekafsluitingen, bonte avonden en wedstrijden elkaar afwisselden. Als puber danste, speelde en zong ik in amateur voorstellingen en ging tijdens mijn middelbare school naar de vooropleiding voor jazzdansers. Vervolgens werd ik student bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten- vakopleiding Toneeldans Jazz en als volwassene ging ik het professionele werkveld in. In eerste instantie als danseres en choreograaf. Later als actrice en regisseur.

Van grote shows met nationale artiesten in Ahoy, tot in de open lucht. Van tv- en film studio’s tot circustent. Van gerenommeerde theaters tot kleine intieme podia. Met zoveel verschillende gepassioneerde vakmensen samengewerkt. Ik had het allemaal niet willen missen!

Tevens combineerde ik deze uitvoerende werkzaamheden met het choreograferen en regisseren voor amateur- en semi-professionele gezelschappen. Ook met het doceren op jeugdtheaterscholen kon ik dans & theater naar hartenlust inzetten. In het basisonderwijs heb ik jarenlang dans- en theaterlessen gegeven aan de groepen 1 t/m 8 in het kader van kunst & cultuureducatie. Op veel basisscholen is kunst & cultuureducatie ondertussen ingekapseld in het curriculum of  scholen gaan die richting op. Een ontwikkeling die ik natuurlijk toe juich!

Ook specialiseerde ik me bij de opleiding Dingjan Peuterdans Onderwijs in Rotterdam in het doceren aan peuters en kleuters. Dit heb ik als een enorme verrijking  ervaren. Prachtig om te zien  wat fantasie, muziek en beweging met peuters en kleuters doet. Hoe ieder op een eigen manier zijn of haar ontdekkingsreis en ontwikkeling doormaakt.  De onbevangenheid, de (h)eerlijke opmerkingen, de oprechte blijdschap, de nieuwsgierigheid. Daar geniet ik enorm van!

Met Vis In Het Water Theater zet ik dit specialisme in en richt ik me op de jongste kinderen van 2 t/m 6 jaar.